LIBO
 

Digital depository LIBO at O.Olzycz Library of Zhytomyr >
1. Електронні ресурси за галузями знань >
Мистецтво. Мистецтвознавство >

Архітектура : [1]

Главная страница коллекции

 
 
или просмотреть 
Подпишитесь на эту коллекцию, чтобы ежедневно получать уведомления по электронной почте о новых добавлениях
View Statistics

"Архитектура. Хроноэволюция архитектурных форм, конструкций, материалов : монография"— Книга Лісенка Вадима Андрійовича (25.12.1937 р.н.) - дійсного члеа ICOMOS (Париж), члена-кореспондента Української академії архітектури (Київ), члена-кореспондента Міжнародної інженерної академії (Москва), дійсного члена Нью-Йоркської академії наук, академіка Інженерної академії України (Харків), академіка Будівельної академії України (Київ), доктора технічних наук, професора архітектури і реставрації, завідувача кафедри "Архітектурні конструкції, реставрація і реконструкція будівель, споруд і комплексів" Одеської державної академії будівництва і архітектури.

Запропонована книга побудована з урахуванням історико-хронологічного і еволюційно-стильового принципів відношення до пам'ятників і їх реставрації і має на меті допомогти читачу (професійним реставраторам і архітекторам, підготовленим аматорам) бачити в них не набір вироблених правил і догм, а органічну частину історично сформованого світогляду сучасної людини.

Учасники та герої цієї книги - архітектори, реставратори, історики мистецтва, письменники і вчені, імператори і папи, мандрівники і антиквари, а також старовинні плани, документи, креслення, статуї і розписи.

Книга присвячується захоплюючій історії давньої світової архітектури, архіологічним відкриттям, історії, повної наукових сенсацій, фантастичних гіпотез, жахливих фальсифікацій і великих художніх відкриттів.

Автор не ставить за мету в черговий раз переказати традиційну схему історії архітектури, що склалася впродовж XIX-XX ст., викладену в багатотомних енциклопедіях і академічних виданнях. Мета цієї книги - спроба поділитися своїми сумнівами, висловити певні здогадки, що уточнюють хронологічну еволюцію архітектурних форм, конструкцій, матеріалів, технологій.

Завдяки використанню великої кількості матеріалів з традиційних наукових джерел читач може бути впевненим, що жодне твредження не вирвано з контексту. До книги також входять: перелік рекомендованої літератури (бібліографія), підбір ілюстрацій і афоризми про архітектуру.

 

Всі права захищено © 2013 ЖОУНБ ім. О. Ольжича