LIBO
 

Digital depository LIBO at O.Olzycz Library of Zhytomyr >
3. Цінні та рідкісні видання >
20 ст. (до 1945 р.) >
Художня література >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://libo.lib.zt.ua/jspui/handle/123456789/403

Название: Артишоки : оповідання
Авторы: Пчілка, Олена
Ключевые слова: оповідання
рассказы
художня література
художественная литература
Дата публикации: 1907
Издатель: Кіев : Тип. С. В. Кульженко...
Библиографическое описание: Пчілка, Олена. Артишоки : оповідання Олены Пчілки. - Кіев : Тип. С. В. Кульженко..., 1907. - [3], 4-28 с.
Краткое описание: Головна героїня оповідання "Артишоки" - Олімпія Свойська перебуває під постійним тиском батьків, що намагаються вдало видати заміж єдину доньку за непривабливого багатія Хомутовникова, рятуючись тим самим від банкрутства та злиднів. Проте, познайомившись із нареченим, дівчина відмітила для себе зворушливість нареченого, що почало викликати в неї справжні почуття до Хомутовникова. Готуючись до обіду, на який мав завітати наречений разом зі сватами, мати Олімпії вирішила вразити гостей вишуканістю страв святкового столу. Так, артишоки, які приготували як основну страву, відіграли вирішальну роль у житті Свойських, адже свати сприйняли їх як відмову нареченої й насмішку над Хомутовниковим. Цю ситуацію ускладнює ще один факт: подруга сім'ї Свойських - пані Наська - перехоплює багатого нареченого й видає за нього заміж свою доньку Софію. Звістка про одруження Хомутовникова з Наською дуже засмучує Олімпію, яка, попри свої палкі почуття до нареченого, залишається нещасною через матір, що прагнула продемонструвати свій дворянський статус, пригощаючи гостей артишоками.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://libo.lib.zt.ua/jspui/handle/123456789/403
Располагается в коллекциях:Художня література

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
title.jpgТитульна сторінка195,35 kBJPEGПросмотреть/Открыть
01-000210.pdfОсновний документ8,25 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Всі права захищено © 2013 ЖОУНБ ім. О. Ольжича